طرز پخت خورشت خلال با گوشت چرخ شده
مواد لازم:
گوشت چرخ کرده : به ازای هر نفر ۱۰۰ گرم (برای ۶ نفر ۶۰۰ گرم)
سیب زمینی درشت : ۲ عدد
پیاز درشت : یک عدد
خَلال بادام : ۱۰۰ گرم
لیمو عمانی متوسط : ۶ عدد
رب گوجه فرنگی : ۶ قاشق سر پُر
روغن مخصوص سرخ کردنی
نمک و زرد چوبه
طرز تهیه :
ابتدا پیاز را نازک نازک خلال می کنیم و در روغن تفت می
دهیم. همان ابتدا زردچوبه را تا حدی که پیاز طلایی شود اضافه می کنیم. اگر
زردچوبه از همان شروع کار در روغن تفت داده شود بوی نامطبوعش برطرف می
شود. نمک را هم به اندازه اضافه می کنیم و پیاز را هم می زنیم تا طلایی شده
و زردچوبه به خوردش برود. حالا گوشت چرخ شده را جداگانه تفت می دهیم وقتی
سرخ شد پیازداغ را به آن اضافه نموده و هم می زنیم. قاعدتا" گوشت مقداری
روغن اضافه انداخته اما اگر روغن نیانداخته باشد مقدار کمی روغن اضافه می
کنیم و رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم تا در روغن همراه مواد دیگر سرخ
شود. به سرعت باید رب گوجه را به هم زد تا نسوزد. وقتی رب گوجه خودش را
گرفت خیلی خوشرنگ می شود و حالا دو سه لیوان آب جوش به موادمان اضافه می
کنیم و یکی دو بار هم می زنیم تا ته نگیرد.
لیمو عمانی ها را که قبلا با چنگال سوراخ کرده ایم و چند دقیقه در آب خیسانده ایم به خورشت اضافه می کنیم.
سیب زمینی ها را خیلی باریک در یک ظرف آب خلالی می کنیم (اگر در هوای
آزاد باشد سریعا" سیاه می شود). خودم این کار را با یک رنده ی مخصوص انجام
می دهم طوری که سیب زمینی به قطر خلال بادام اما بلند بلند شبیه رشته می
شود.
وقتی مواد تفت داده شده همراه لیمو عمانی ها نیم ساعت
پخت نوبت اضافه کردن یکی از سیب زمینی های رشته رشته شده است. ده دقیقه که
سیب زمینی همراه سایر مواد پخت خلال بادام را اضافه می کنیم و ده دقیقه
دیگر با شعله ی بسیار کم که گذشت و خورشت روغن انداخت زرشک را به خورشت
اضافه نموده و شعله را خاموش می کنیم.
بقیه سیب زمینی را سرخ می کنیم و مثل خورشت قیمه هنگام سرو روی خورشت خلال می ریزیم ...
میتوان کمی هم زرشک و خلال برای تزئین روی خورشت پاشید.
نوش جان ...