غذاهای محلی بیجار گروس طرز تهیه خورشت گیلاخه
طرز تهیه خورشت گیلاخه     12/11/2012

طاهره تختی


طرز تهیه خورشت گیلاخه


مواد لازم :

پیاز ... یک عدد متوسط

گیلاخه ... نیم کیلوگرم

گوشت قرمز ... نیم کیلوگرم

لوبیا قرمز ... یک فنجان

لیمو امانی ... 5 عدد

زردچوبه و نمک و روغن ... بمیزان لازم

تره ی خان ( یا جعفری و گشنیز ) ... اگر سبزی ساطوری شده ی تر بود ،  یک و نیم لیوان و اگر خشک بود ، 75% لیوان

 

طرز تهیه :

ابتدا پیاز خلال شده را با زردچوبه و نمک کمی تفت می دهیم . گوشت قطعه شده را افزوده و مقداری با هم سرخ می کنیم. چند لیوان آب جوش افزوده و لیمو امانی ها را که با چنگال سوراخ شده و لوبیا را که قبلا" خیسانده ایم به آن اضافه می نماییم و می گذاریم تا 45 دقیقه در دیگ بپزد. در ماهیتابه ای جداگانه گیلاخه را با روغن تفت می دهیم و "تره ی خان" یا جعفری و گشنیز ساطوری شده را هم افزوده و مقداری دیگر تفت می دهیم. (میتوان بجای سبزی ساطوری شده از سبزی خشک هم استفاده کرد). حالا گیلاخه و سبزی را به سایر مواد افزوده و میگذاریم 20 دقیه دیگر با شعله کم در قابلمه پخته شده و جابیافتد.

 

اگرچه گیلاخه قبل از پخت بسیار لزج است اما خورش آن اصلا" لزج نبوده و بسیار هم خوش طعم و خوشرنگ است... پیازچه های سفیدی که روی خورش می بینید در اصل پیازچه ی گیلاخه هستند  ... گیلاخه از دو قسمت پیازچه و برگ تشکیل شده که پیازچه آن منبع غنی فیبر میباشد.



نوش جان  ...