غذاهای محلی بیجار گروس طرز تهیه قیماغ
طرز تهیه قیماغ      12/7/2012

طاهره تختی





طرز تهیه قیماغ


مواد لازم :

آرد - روغن جامد و روغن حیوانی - شکر - آب سرد - نمک - گلاب - دارچین و شکر (هنگام سرو لازم هستند)

 

طرز تهیه :

ابتدا سه چهار قاشق آرد در ماهیتابه ریخته و هم اندازه آن روغن اضافه می کنیم و مرتبا" هم می زنیم تا یکدست شود. دو سه قاشق روغن حیوانی هم برای خوش عطر شدن قیماغ به آن اضافه می کنیم و باز به هم می زنیم. آنقدر آرد و روغن را روی شعله هم می زنیم تا یک خمیر طلایی بدست بیاید و خودش را بگیرد. حالا یکباره سه چهار لیوان آب سرد و کمی گلاب اضافه کرده و تندتند هم می زنیم تا خمیر در آب سرد حل شود و حالت یک مایع غلیظ را پیدا کند. کمی نمک به مایع که یکدست شده می زنیم و شعله را کمِ کم می کنیم و در ماهیتابه را می گذاریم تا قیماغ ما جا بیافتد. در این حالت نباید دیگر مایع را به هم زد چون ته گرفته است و اگر آن را هم بزنیم شکلش خراب می شود. بعد از جا افتادن قیماغ برای ریختن آن در کاسه بهتر است ماهیتابه را کج کنیم چون اگر از ملاقه استفاده کنیم و به ته ماهیتابه بخورد ته قیماغ با مایع قاطی میشود.

می شود به جای روغن جامد هم از همان روغن حیوانی استفاده کرد.

هنگام سرو روی قیماغ دارچین و شکر می ریزیم.