طرز تهیه برساق ( نان روغنی ویژه ی بیجار ) Bersagh     1391/09/17

طاهره تختی

این نان روغنی از خوشمزه ترین نانهایی است که در منطقه بیجار گروس پخته میشود


امروز طرز تهیه "بِرساق" که پخت آن کاملا" منحصر به شهرستان بیجار گروس است را طبق دستور خانم شهلا تختی که در تهیه آن بسیار خبره هستند  برای شما شرح می دهم :

 

مواد لازم :

شیر  ...  یک لیتر

شکر  ...  یک لیوان

تخم مرغ  ...  یک عدد

آرد ... حدودا" یک کیلوگرم

روغن جامد ... یک قاشق غذاخوری

نمک و زرد چوبه  ... مقدار بسیار کم

روغن سرخ کردنی یا جامد ... بمیزان لازم

 

طرز تهیه :

همه ی مواد را با هم مخلوط می کنیم تا خمیر به دست بیاید. اگر خمیر به دست چسبید کم کم به آن آرد اضافه می کنیم تا حدی که به دست نچسبد و آنقدر ورز می دهیم که کاملا" یکدست شود. خمیر را در مشما فریز می پیچیم و می گذاریم در جایی نسبتا" خنک ، یک روز بماند تا ور بیاید. اگر هوای اتاق آنقدر گرم است که احتمال می رود خمیر ما ترش شود می توانیم آن را در طبقه پایین یخچال قرار دهیم. از خمیر که کاملا" ور آمده گلوله هایی به اندازه ی گردو جدا نموده و پشت ماهیتابه مسی که قبلا" روی آن آرد پاشیده ایم با وردنه (یا با دست) تا حدی که زیاد نازک شود خمیر را باز می کنیم و در روغن نسبتا" داغ سرخ می کنیم.

 


این هم از عکس بِرساق ... نوش جان